Robert Čásenský chystá investigativní měsíčník

úterý, 06. května 2014, 12:58 Tisk MediaGuru

Od podzimu se v nabídce tištěných titulů objeví nový projekt od bývalého šéfredaktora MF Dnes.

Bývalý šéfredaktor Mladé fronty Dnes Robert Čásenský připravuje s kolegy nový reportérsko-investigativní měsíčník v tištěné i digitální podobě propojený s webem. Začátek vydávání nového měsíčníku je plánován na podzim letošního roku. Prodej inzertního prostoru bude zahájen v první polovině května, předplatné si budou moci čtenáři objednávat od června.

„Měsíčník bude zaměřen na texty, které chtějí přinášet unikátní čtenářský zážitek, a vyžadují tak důkladný čas na přípravu. Nový časopis chce čtenářům nabídnout originální reportáže z domova i ze světa a bude se opírat o výraznou investigativní sekci. Tematicky bude pokrývat také byznys a ekonomiku, zahraniční, zvláště středoevropské dění a kulturní tvorbu. Svým čtenářům bude rovněž zprostředkovávat příběhy a profily pozoruhodných lidí, organizací i firem,“ přiblížil Robert Čásenský.

Rozsah časopisu by se měl pohybovat mezi 130 a 150 stranami měsíčně. Cílit chce na prémiové čtenářské skupiny.

Vydavatelem časopisu bude společnost patřící zakladateli časopisu Robertu Čásenskému. Později se mezi vlastníky mají objevit i klíčoví spolupracovníci. Projekt se chce opírat o vícezdrojové financování, tedy o prodej na stáncích, individuální předplatné a prodej partnerským institucím, stejně jako o prodej inzerce s garantovaným nákladem v prémiových cílových skupinách. Součástí projektu bude i činnost nadačního fondu zaměřeného na podporu vybraných aktivit magazínu.

Robert Čásenský odešel z vedení MF Dnes po majetkových změnách ve skupině Mafra loni na podzim. Ve vedení deníku stál od roku 2006. Na mediálním trhu tak vzniká další nový projekt bývalých novinářů skupiny Mafra. Od března zahájil online deník Echo24.cz bývalého šéfredaktora Lidových novin Dalibora Balšínka.

-mav-