Sanoma je už Astrosat Media, značka mizí z trhu

středa, 28. května 2014, 16:54 Tisk MediaGuru

Společnost Sanoma Media se v důsledku majetkové změny přejmenovala na Astrosat Media.

Značka vydavatelství Sanoma mizí z českého tiskového trhu. Sanoma Media, vydavatel časopisů Květy, Vlasta, Překvapení, Praktická žena nebo National Geographic, se přejmenovala na Astrosat Media. Ke změně názvu dochází v důsledku majetkových změn společnosti. Stoprocentní podíl získala loni před koncem roku vydavatelská společnost Astrosat ze skupiny Vltava-Labe-Press.

Na konci letošního dubna došlo k definitivnímu převzetí Sanomy společností Astrosat Media. Firma zároveň jmenovala dva jednatele – Karin Vedrovou, jednatelku Astrosatu, a Jaromíra Skopalíka, člena představenstva VLP.

Do budoucna lze očekávat sloučení společností Astrosat, která se zaměřuje především na vydávání televizních magazínů, suplementů a zájmových časopisů (např. TV magazín, TV mini, Gurmet, Glanc, TV star aj.) se společností Astrosat Media (tj. bývalou Sanomou).

Na trhu ještě formálně zůstává společnost Sanoma Media CZ, která je samostatným právním subjektem. Jde o bývalé vydavatelství HomeDeco SMP (vydavatel časopisu Dům a zahrada).

-mav-