Šéf Novy Christoph Mainusch kupoval akcie CME

středa, 28. května 2014, 07:26 TV MediaGuru

Generální ředitel TV Nova Christoph Mainusch mateřské společnosti věří, kupoval její akcie.

Jeden ze dvou generálních ředitelů společnosti CME Christoph Mainusch, který je zároveň generálním ředitelem televizní skupiny Nova, nakoupil v uplynulých dnech 25 tisíc akcií CME. Jednu akcii získal za 2,79 USD. Mainusch dosud žádné akcie CME nevlastnil. CME je majitelem TV Nova.

V letošním roce jde tak o druhého manažera nebo zástupce CME, který akcie televizní skupiny, operující v zemích střední a východní Evropy, nakoupil. Naposledy v březnu nakupoval člen představenstva CME Sandhu Parm.

Majetková struktura CME se na konci dubna výrazněji upravila, a to když většinový akcionář CME, společnost Time Warner, zvýšila svůj vlastnický podíl nad 75 %. Navýšení podílu souviselo s finační pomocí CME a s refinancováním jejího dluhu.

CME čeká na začátku června valná hromada, která by měla potvrdit jedenáct členů představenstva. Představenstvo CME se v letošním roce obměňovalo – naposledy v dubnu, kdy byli jmenováni čtyři členové. Všichni přitom mají profesní zkušenost s Time Warner. Právě hlavní akcionář se v představenstvu CME nejvíce prosazuje.

-mav-