Soukup: Ztráta TVB loni 33 milionů, Empresa je v zisku

pátek, 30. května 2014, 11:57 Tisk, TV MediaGuru

Společnost Empresa Media informovala o výsledcích hospodaření v loňském roce.

Společnost Empresa Media oznámila prostřednictvím tiskové zprávy výsledky hospodaření svých dvou klíčových mediálních investic. Uvedla, že ztrátu TV Barrandov se loni podařilo snížit na 32,7 mil. Kč z předloňských 333 mil. Kč. Televizi se podle oficiální zprávy údajně podařilo zvýšit tržby o 5 % na 407 mil. Kč a snížit náklady o 316 mil. Kč.

Společnost Empresa Media, která mj. vydává časopisy Týden a Instinkt, měla loni vykázat kladný výsledek 23,5 mil. Kč z předloňské ztráty 37,7 mil. Kč. Tržby firmy měly loni meziročně vzrůst o 20 % a celkově dosáhnout 303 mil. Kč.

Celkové tržby skupiny Empresa Media (včetně TV Barrandov a ostatních dceřiných společností Empresy) měly loni dosáhnout výše 859 milionu Kč. Za letošní rok očekává Empresa souhrnné tržby ve výši 1,3 mld. Kč, dodala.

„I když je samozřejmě příjemné vlastnit média, kterým se daří, tak tímto rozhodně naše aktivita na trhu nekončí. Naopak jsme nyní připravení k dalším krokům, které posílí naší pozici na trhu,“ uvedl k výsledkům Jaromír Soukup, majitel společnosti Empresa Media, pod kterou spadá i TV Barrandov.

-mav-