Špinar končí ve vedení H1.cz, firmu povede Kahoun

pondělí, 19. května 2014, 10:31 Internet & Mobil MediaGuru

Stávající generální ředitel David Špinar se rozhodl věnovat rodině, do vedení firmy jde Filip Kahoun.

Do agentury na výkonnostní marketing H1.cz nastoupí na pozici CEO od 1. června 2014 Filip Kahoun. Zakladatel agentury a její současný CEO David Špinar se chce věnovat rodině. „Po tolika letech strávených v online marketingu se těším na odpočinek na farmě. Prozatím nemám žádné konkrétní plány, kam se vrhnout dále, a nepředpokládám, že by se to v nejbližší době mělo změnit. H1.cz je jako moje dítě. Proto se mi neopouští snadno, ale nastal čas, abych ji vypustil do světa, aby mohla dál růst a rozvíjet se,“ řekl ke svému odchodu David Špinar.

Filip Kahoun má zkušenosti z oblasti strategického marketingu a manažerského rozvoje. Víc než deset let působil v nejvyšším vedení společností Cetelem ČR, Česká pojišťovna, Generali pojišťovna a Mall.cz. „Rozhodně chci do budoucna zachovat její identitu (H1.cz – pozn. red.) a komunikační styl,“ uvedl nastupující generální ředitel Filip Kahoun. Kahoun se zaměří se na rozvoj vztahů H1.cz s GroupM a Qusima. „Chci zejména přispět k využití potenciálu klientů GroupM a jejich propojení se službami H1.cz,“ dodal Kahoun.

Filip Kahoun
Filip Kahoun

Ve vedení firmy Filipa Kahouna doplní  Roman Appeltauer, současný Chief Operations Officer (COO) a Radka Hartmanová, současná Chief Commercial Officer (CCO). Roman jako COO zastřešuje odborná oddělení agentury a marketing, soustředí se především na synergii jednotlivých služeb agentury. Radka Hartmanová jako CCO má na starosti klientská oddělení a nabídku školení.

Vize firmy se personální změnou v nejvyšším vedení údajně nemění. „Pozice a úkol H1.cz v rámci skupiny mediálních agentur GroupM zůstává stejná: přinášet agenturním klientům inovativní a efektivní výkon pro jejich kampaně,“ uvedl Jiří Svoboda, CEO GroupM.

David Špinar je propagátorem výkonnostního pojetí online marketingu, expertem na tematiku přístupnosti webových stránek, autorem českých pravidel přístupného webu a knihy Tvoříme přístupné webové stránky. Během osmi let vybudoval z podkrovního start-upu firmu o 100 zaměstnancích.

-mav-