Google spouští v Česku filmotéku Filmy Google Play

pátek, 20. června 2014, 09:37 Internet & Mobil MediaGuru

Uživatelé si mohou v rámci filmové služby od Googlu filmy půjčovat, ale i nakupovat.

Společnost Google zpřístupňuje českým uživatelům v rámci multimediální online platformy Google Play filmovou službu Filmy Google Play. Kromě aplikací, her, knih a hudby si tak uživatelé mohou půjčit či zakoupit filmy. Filmy Google Play má obsahovat desítky tisíc titulů od hollywoodských studií až po klasické filmy a je dostupná přes smartphone, tablet či počítač.

„Intenzivně jsme spolupracovali s našimi partnery z filmového odvětví na tom, abychom po aplikacích, hrách, knihách a hudbě mohli spustit  službu Filmy Google Play i v České republice," říká Michal Zachar, marketingový manažer Googlu.

Uživatelé si film mohou zapůjčit na 30 dní, nebo si ho koupit a mít k němu neomezený přístup. Filmy můžou sledovat na různých zařízeních s operačním systémem Android a iOS, nebo jednoduše přes webové rozhraní na počítači, a to i bez přístupu na internet. Ceny filmů za zapůjčení ve standardním rozlišení začínají na 20 Kč, známé tituly jsou k dispozici od 59 Kč. U zakoupených filmů cena se pohybuje od 99 Kč a filmové hity jsou k dispozici od 200 Kč.

Služba Filmy Google Play nabízí filmy ve standardním i vysokém rozlišení z produkce mezinárodních filmových studií jako Universal, Paramount Pictures, Warner Bros, 20th Centruy Fox nebo Sony Movies. Součástí nabídky jsou kromě klasiky i filmové novinky jako například: 300: Vzestup říše, Zimní příběh, Gravitace nebo Zpátky do ringu. Další obsah má postupně přibývat.

-mav-