Körber končí ve vedení programu Rádia Impuls

úterý, 03. června 2014, 14:33 Lidé, Rádio MediaGuru

Z čela programu Rádia Impuls odchází po deseti letech Jiří Körber, nahrazuje ho František Matějíček.

Jiří Körber, programový ředitel Radia Impuls, odchází z rádia na konci července 2014. Pro profesní přestávku se rozhodl z osobních důvodů, spolu s rodinou odjíždí na delší dobu do zahraničí, informovalo Rádio Impuls v úterý. Ve funkci jej nahradí František Matějíček, který působí na Rádiu Impuls sedm let.

Jiří Körber se v rozhlasové branži pohybuje 22 let. Svoji rozhlasovou kariéru začínal v roce 1992 jako moderátor a později programový ředitel ostravského rádia Orion. Dále působil pět let na pozici programového ředitele ve společnosti Media Marketing Services a poté dva roky ve funkci programového a marketingového ředitele pražského rádia City 93,7.  

„Na Impulsu to bylo skvělých 10 let, během kterých se nám hodně podařilo,“ řekl ke svému působení na Rádiu Impuls Jiří Körber.

Körber byl u zrodu nejposlouchanějšího ranního vysílání v éteru – Haló, tady Impulsovi!, podepsán je též pod odpoledním programem Fanda a jeho česká banda. Jeho posledním počinem je dopolední vysílání Veroniky Žilkové na Rádiu Impuls pod názvem, Máš pravdu, miláčku.

Generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák poděkoval Jiřímu Körberovi za jeho práci.

František Matějíček působil v Rádiu Impuls nejprve ve funkci moderátora a po roce se stal navíc vedoucím vydání a zástupcem programového ředitele. Pořad Fanda a jeho česká banda, jenž nese jeho jméno, je nejposlouchanějším odpoledním programem v českém éteru. Před Rádiem Impuls Matějíček působil v rádiích Prácheň a Kiss Jižní Čechy, kde zastával též pozici programového ředitele. Krátce byl zaměstnancem ČRo České Budějovice.

Radio Impuls je nejposlouchanější tuzemské rádio. Jeho poslechovost přesahuje 1 mil. posluchačů denně. Loni v listopadu se na koupi společnosti Londa, která drží licenci na vysílání rádia, dohodla společnost Agrofert Andreje Babiše.

-mav-

Foto: Rádio Impuls