Nova dá novou Kriminálku Anděl, Počátky dvakrát týdně

pondělí, 28. července 2014, 16:49 TV MediaGuru

Čtvrtá řada Kriminálky Anděl, nová hudební show či Vaření s Láďou Hruškou jsou podzimními novinkami.

Osvědčené programové formáty, jakými jsou seriály Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Doktoři z Počátků či zpravodajská relace Televizní noviny nabídne Nova ve svém podzimním vysílání a vedle toho tři hlavní novinky: čtvrtou řadu Kriminálky Anděl, zábavní hudební pořad Chart show a pořad o vaření Vaření s Láďou Hruškou. Na tiskové konferenci, pořádané v barrandovských atelierech, představil podzimní schéma generální ředitel skupiny Nova Christoph Mainusch. Před tuzemské novináře tak předstoupil vůbec poprvé od svého nástupu do funkce v loňském podzimu.

Mainusch na úvod prohlásil, že skupina Nova zvýšila v prvním pololetí náskok před svým hlavním komerčním konkurentem, skupinou Prima, v podílu na sledovanosti (měřeno pro cílovou skupinu 15-54).

Generální ředitel Nova Group Christoph Mainusch prezentuje podzimní schéma.
Generální ředitel Nova Group Christoph Mainusch prezentuje podzimní schéma.

Nova pro podzimní vysílání počítá se svými osvědčenými pořady. Podstatné změny se však odehrají v jejich nasazení v průběhu vysílacích dnů. Nové díly seriálu Doktoři z Počátků půjdou v podzimním vysílání dvakrát týdně, v pondělí a ve středu od 20:20. Dosud Nova seriál vysílala jednou týdně v neděli. Do nedělního prime-time zařadí nové díly Kriminálky Anděl. Velmi pravděpodobně se tak nové díly Doktorů z Počátků střetnou se seriálem televize Prima Cesty domů.

Úterky a čtvrtky budou patřit seriálu Ordinace v růžové zahradě, po kterých budou následovat tradičně publicistický pořad Víkend (úterý) a bulvární magazín Prásk (čtvrtek). Na pátky Nova chystá české pohádky a megafilmy a na soboty české filmy. Z premiérových českých filmů Nova nabídne např. snímky Babovřesky, Donšajni, Příběh kmotra, inspirovaný bestsellerem Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek či Kameňák 4. 

Nasazení hudebního formátu Chart show do vysílacího okna zatím ještě nebylo upřesněno. Nepůjde ale o pořad, který se bude vysílat pravidelně každý týden, ve vysílání se objeví nepravidelně. Nová kuchařská show s Láďou Hruškou má být krátkým desetiminutovým pořadem.

Generální ředitel skupiny Nova zároveň oznámil, že Nova do vysílání v roce 2015 připravuje další řadu reality show Výměna manželek, druhou řadu seriálu Expozitura a premiérové díly seriálu Policie Modrava.

Ze zahraničních seriálů se premiérově představí další řada Kriminálky Las Vegas, Mentalisty, nový seriál Nebezpečná identita či pokračování Námořní vyšetřovací služby nebo Lovců zločinců.

Programový plán TV Nova, podzim 2014

Nova_podzim2014

Hlavní pořady TV Nova pro podzim 2014

Ordinace v růžové zahradě

Ordinace_podzim 2014

Ulice

Ulice

Doktoři z Počátků

Doktori z Pocatku_podzim 2014

Kriminálka Anděl IV

Kriminalka Andel

Programový plán Nova Cinema, podzim 2014

Nova Cinema_podzim 2014

Programový plán Fanda, podzim 2014

Fanda_program

Programový plán Smíchov, podzim 2014

Smichov_ podzim

Programový plán Telka, podzim 2014

Telka_podzim 2014

-mav-