Soukup má získat podíl v televizi Senzi

pondělí, 28. července 2014, 11:25 TV MediaGuru

Slovenská mediální skupina Joj se stahuje z kanálu Senzi, slovenské obdoby kanálu Šlágr.

Slovenská mediální skupina Joj Media House se podle informací MediaGuru.cz stahuje ze slovenského hudebního kanálu Senzi. Ten provozuje přes akciovou společnost Senzi, kde má poloviční podíl. Právě tu se rozhodla prodat. Podle našich informací by podíl mohla získat společnost Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa.

Druhou polovinu kanálu Senzi vlastní slovenský produkční a režisér Peter Núnéz. Ten si svůj podíl ponechá. Núnéz se mj. podílí na produkci pořadu Vtip za stovku, který vysílá televize Barrandov, patřící právě do skupiny Empresa Media.

Hudební kanál Senzi spustila mediální skupina Joj v loňském roce. Zaměřuje se na publikum nad 40 let, nabízí především lidové a trampské písně. Je tak jakousi obdobou českého kanálu Šlágr TV. Na slovenském trhu dosáhl v loňském roce podílu na sledovanosti 0,1 %.

Plán rozšíření vysílání slovenského kanálu Senzi pro české publikum spočívá v zařazení kanálu do jednoho z místních multiplexů, velmi pravděpodobně do nové regionální sítě RS 8.

TV Barrandov už v minulém týdnu potvrdila, že plánuje do konce tohoto roku spustit minimálně dva nové kanály. Hudební kanál pro střední a starší generaci by tak byl dalším do portfolia stanic Empresa Media.

-mav-