Týdeník Echo zahájil, doplňuje server Echo24.cz

sobota, 05. července 2014, 08:21 Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Echo Media zahájila vydávání svého avizovaného týdeníku Echo.

Elektronický týdeník Echo je od pátečního odpoledne 4. července k dispozici ke stažení v Apple store. Vydává ho společnost Echo Media, která provozuje server Echo24.cz. Týdeník je placený, předplatitelé dostávají ke svému předplatnému jedno vydání týdeníku zdarma. Roční předplatné vyjde na 30 euro (cca 800 Kč), vydání jednoho čísla na 0,89 euro (cca 24 Kč). K dispozici je měsíční (3,59 euro) i čtvrtletní předplatné (8,99 euro).

Šéfredaktor projektu Dalior Balšínek v editorialu vysvětluje, že zpoplatnění týdeníku je vedle bezplatného serveru nutností, aby vydavatel byl schopen zajistit kvalitní obsah. V týdeníku se mají objevovat komentáře, analýzy, plné verze rozhovorů a původní reportáže. Tematicky se zaměří především na domácí politiku, společnost, světové události a kulturní reflexe.

Týdeník Echo je dostupný na všech digitálních platformách, tedy na počítačích, laptopech či tabletech. Týdeník je zatím spuštěn s aplikací pro zařízení iPad /iPad mini. Redakce záměrně nevyužívá všech technologických možností elektronického prostředí. „Aplikace týdeníku je koncipována tak, aby se co nejsnáze ovládala. Odolali jsme kouzlu technologických možností tabletů a upřednostnili jednoduchost,“ představuje v editorialu Balšínek.

Ústředním tématem úvodního čísla je rozhovor s autorem knihy Digitální demence neurologem Manfredem Spitzerem. Popisuje také situaci společnosti ČEZ, věnuje se polským odposlechům či vývoji české ekonomiky.

Tydenik Echo

-mav-