Barrandov investuje do programu a nových kanálů

pátek, 15. srpna 2014, 09:55 TV MediaGuru

TV Barrandov znovu potvrdila, že spustí dva nové kanály. Do programu chce vložit stovky milionů.

Televize Barrandov v pátek oznámila, že pracuje na otevření dvou nových televizních kanálů. „Otevření nových televizních kanálů je logickým vyústěním našich aktivit posledních měsíců. Diváci tak u nás do konce roku najdou další legendární filmové snímky, zajímavé dokumenty či zábavu ve formě toho nejlepšího, co české hudební legendy nabízejí,“ uvedl Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio.

TV Barrandov zatím neoznámila, kdy přesně nové kanály odstartují a jaké budou mít zaměření. Podle informací MediaGuru.cz by mělo jít o filmový kanál a dokumentární kanál v kombinaci s dětským kanálem. V éteru by se mohly objevit už během podzimu.

Televize zároveň informovala, že navyšuje investice do svého programu. Do konce letošního roku plánuje investovat do programových novinek stovky milionů korun, uvedla v pátek generální ředitelka Marcela Hrdá.

Významnou část investic stanice zaměřila na nákup akvizičních titulů. V neděli nasadí snímek Dobrý Will Hunting, v dalších týdnech odvysílá premiérově dobrodružný film Poslední legie, Křižovatku, Pokušení nebo komedii Televizní hrátky s Davidem Duchovnym.

Televize zároveň ohlásila nákup romantických příběhů podle autorů červené knihovny. Zářijové pátky naplní ve vysílání stanice například sérií Láska z Fjordu.

Výraznou položkou současných investic mají být také nově vyvíjené formáty vlastní tvorby. Pozornost stanice zaměřila především na posílení zábavných formátů, jejichž uvedení plánuje na sobotní večery. Vzniká zábavný pořad Nikdo není perfektní, další díly pořadu Vše nejlepší, jenž je oslavou životních jubileí osobností českého šoubyznysu, a nové epizody osobnostních dokumentů Tajemství ze života legend českého showbyznysu.

-mav-