Httpool má v Česku prodávat reklamu na síti Twitter

úterý, 26. srpna 2014, 10:03 Internet & Mobil MediaGuru

Twitter rozšiřuje svou síť pro prodej reklamy do dalších 12 evropských zemí včetně Česka.

Poskytovatel on-line reklamy, společnost Httpool, byla vybrána společností Twitter jako její prodejní reklamní partner pro region střední a východní Evropy. Země podporované v rámci tohoto partnerství jsou: Česko, Rakousko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Makedonie, Rumunsko, Srbsko, Slovinsko, Švýcarsko a Ukrajina.

„Firmy a společnosti v regionu střední a východní Evropy mají ještě lepší příležitost, jak se spojit se svými současnými i potenciálními zákazníky v rámci jejich aktivit a cílit na ně v nejvhodnější okamžik,“ uvedl Aljoša Jenko (na fotografii), zakladatel a generální ředitel společnosti Httpool.

Twitter se skládá ze tří hlavních reklamních částí:

1) Propagované tweety – pravidelné tweety, díky kterým lze zasáhnout jak současné, tak potenciální zákazníky, kteří se zajímají o daný twitterový účet.

2) Propagované účty – pro rychlé vybudování aktivní komunity přívrženců a influencerů, které je možné zapojit do průběžné komunikace.

3) Propagované trendy – podpora témat, která jsou na Twitteru aktuální.

Sociální síť Twitter v současnosti celosvětově registruje více než 271 milionu aktivních uživatelů. Tři z pěti lidí na Twitteru sledují alespoň jednu značku. Z nich je 76 % také aktivních na Twitteru přes mobilní zařízení. Jeden ze tří lidí, kteří navštívili značku nějaké společnosti, si ji koupilo, uvádí firma na základě výzkumu agentury Nielsen mezi 1400 uživateli ve Velké Británii.

Společnost Httpool je už výhradním zastupitelem služby Spotify na českém trhu.

Twitter zahájil provoz v roce 2006 a loni se svými akciemi vstoupil na newyorskou burzu NYSE. Firma zatím nikdy nevykázala zisk, v posledních letech však zaznamenala silný růst tržeb, které pocházejí hlavně z reklamy.

-mav-