Majitelé CNC dokončili fúzi s holdingem

středa, 20. srpna 2014, 12:30 Tisk MediaGuru

Noví majitelé bývalého Ringieru dokončili proces změn, které souvisely s prodejem firmy.

Noví majitelé mediální společnosti bývalého Ringieru, Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, dokončili fúzi, v rámci které se sloučily firmy Czech News Center (CNC) a Czech News Center Holding. Nástupnickou společností se stala firma Czech News Center Holding, která ale zároveň mění své jméno na Czech News Center. Uzavírá se tak období, kdy noví majitelé přebírali bývalý dům Ringier Axel Springer CZ, na jehož převzetí se dohodli loni před Vánoci.

Vydavatelem deníků Blesk, Aha!, Sport či týdeníků Reflex nebo Blesk pro ženy je s platností od 18. srpna Czech News Center. Zároveň dochází ke změně ve složení statutárních orgánů oproti předešlému obsazení.

Podle informací společnosti Czech News Center proběhlo v úterý 19. srpna převolování členů představenstva. Daniel Křetínský byl odvolán z funkce předsedy představenstva a je nyní členem představenstva. Na pozici předsedkyně představenstva byla zvolena generální ředitelka Libuše Šmuclerová. Představenstvo má nově mít pět členů. Vedle výše uvedených je členem představenstva ještě finanční ředitel Tomáš Stránský. Změny ještě nejsou zaneseny v obchodním rejstříku.

Předsedou dozorčí rady je Patrik Tkáč, členové Marek Spurný a Libor Kaiser.

Jediným akcionářem Czech News Center je firma Czech Media Invest vlastněná Křetínského a Tkáčovou společností Basic Properties.

„Mediální dům Czech News Center tímto krokem oficiálně dokončil proces změn, které souvisely s prodejem vydavatelství dříve patřící pod švýcarskou společnost Ringier Axel Springer AG podnikatelům Danielu Křetínskému a Patriku Tkáčovi,“ uvedl mluvčí a člen představenstva Daniel Častvaj.

Logo společnosti Czech News Center
Logo společnosti Czech News Center

-mav-

Aktualizovali jsme o změnu složení představenstva.