Týdeník Echo má tisíc prodaných předplatných

pondělí, 04. srpna 2014, 15:09 Internet & Mobil MediaGuru

Po měsíci vycházení prodal Týdeník Echo tisícovku předplatných.

Zhruba tisíc prodaných předplatných registruje za první měsíc Týdeník Echo společnosti Echo Media, uvedl pro MediaGuru.cz jeho vlastník a šéfredaktor Dalibor Balšínek. Nejvíce se prodává roční předplatné (800 Kč). Nejdražšího korporátního předplatného, které je určeno pro firmy, se zatím prodalo v počtu pěti kusů (50 tis. Kč).

Většina zakoupených předplatných jde však překvapivě přes webové rozhraní týdeníku, nikoli přes App Store. „Prodej přes webové rozhraní jsme přitom spouštěli jako doplněk k App Storu. Takový výsledek jsme nečekali,“ řekl Balšínek.

Podle Balšínka je reálné, že počet prodaných předplatných by mohl vystoupat na 3-5 tisíc. Od září plánuje Echo Media spustit na podporu Týdeníku Echo kampaň. Týdeník je dostupný na všech digitálních platformách, tedy na počítačích, laptopech či tabletech. Zatím je k dispozici s aplikací pro platformu iOS, aplikace pro Android se připravuje.

Týdeník Echo vyšel poprvé v pátek 4. července 2014. Doplňuje zpravodajský server Echo24.cz. Na hlavní zpravodajský server je ještě navázaný ekonomický server Roklen, který se zatím objevuje ve formě feedu. Od září by měl fungovat v plnohodnotné podobě.

-mav-