ČT točí nový seriál, naváže na Četnické humoresky

úterý, 09. září 2014, 14:27 TV MediaGuru

Četnické trampoty ale nemají být druhou řadou úspěšného seriálu, společné mají některé motivy.

Česká televize začala natáčet nový historický kriminální seriál s pracovním názvem Četnické trampoty. Režie se ujali Dan Wlodarczyk s Petrem Bebjakem, kteří stáli například za Případy 1. oddělení, a Pavel Jandourek. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách.

„Novým kriminálním seriálem chceme částečně navázat na úspěch Četnických humoresek, děj se také odehrává v období první republiky a v hlavních rolích vystupují četníci. Tím však podobnost s Četnickými humoreskami končí,“ říká kreativní producent David Ziegelbauer. „V naší tvůrčí skupině jsme uvažovali nad možností pokračovat v Četnických humoreskách. Postupem času jsme ale vyvinuli námět, který má sice s původním seriálem několik společných motivů, ale pouze v obecné rovině. Jde o zcela samostatný projekt,“ dodává.

Ambicí Četnických trampot je podle Davida Ziegelbauera nabídnout divákům žánrově čistou historickou kriminálku se zcela novými hrdiny a novými hereckými tvářemi v hlavních rolích.

Role mladých četníků ztvární Robert Hájek a Martin Donutil, děj se odehrává v lázeňském městečku na jihu Moravy v období první republiky. Dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ.

Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš.

-mav-