Křetínský a Tkáč vstupují do Havrlantova Rockaway

pondělí, 15. září 2014, 11:14 Internet & Mobil MediaGuru

Skupina Jakuba Havrlanta získala podporu Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

Skupina Rockaway, za kterou stojí podnikatel Jakub Havrlant, získala strategické investiční partnery pro rozvoj klíčových aktivit v podobě Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

Z partnerství s Czech Media Invest (CMI) podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče bude čerpat projekt Rockaway – E-commerce Holding, do kterého CMI v těchto dnech majetkově vstoupil. „Chtěli jsme najít silného partnera, který už dokázal vybudovat vlastní úspěšný byznys a má přesah mimo Českou republiku. S E-commerce Holdingem plánujeme vstup na evropský trh, zkušený a silný partner bude v tomto plánu hrát zásadní roli,“ vysvětluje důvody partnerství Jakub Havrlant, zakladatel a CEO Rockaway.

„Projekt E-commerce Holding považuji za zajímavou příležitost s velkým potenciálem, která může vhodně doplnit naše hlavní internetové aktivity, tedy on-line divizi společnosti Czech News Center,“ říká Daniel Křetínský, předseda představenstva CMI.

Při plánovaném vstupu na evropský trh sází E-commerce Holding na podporu ze strany nového partnera: „Zkušenosti Czech Media Invest, který vychází ze zázemí středoevropské skupiny, budou mít velký přínos v rozvoji našich zahraničních aktivit a ponesou s sebou celou řadu dalších pozitiv,“ říká Jan Jírovec, který je CEO E-commerce Holding a současně zastává roli výkonného ředitele v Rockaway.

Obě strany se dohodly, že detaily kontraktu včetně ceny zveřejňovat nebudou.

E-commerce Holding představuje síť specializovaných e-shopů, která disponuje více než 1,5 mil zákazníků. K internetovým obchodům se sportovním vybavením Sporty.cz a Snowboards.cz nedávno přibyly i obchody s módou Bigbrands.cz a zbožím pro děti Prodeti.cz.

-mav-