Prima zavádí pásmo pořadů pro děti Primáček

pondělí, 01. září 2014, 07:30 TV MediaGuru

TV Prima chce přitáhnout dětské diváky, od začátku září spouští dětské pásmo Primáček.

Od 1. září zavádí televize Prima do vysílání pravidelné ranní pásmo animovaných pohádek s názvem Primáček. V programu televize se objeví každý všední den od 6:25 do 7:30. Dětské diváky chce lákat na japonské pohádky Gormiti – Vládci přírody a Jewelpet: Zvířátka z drahokamu.

Na TV Prima se jedná o první speciální vysílání pro děti. Podle programového ředitele FTV Prima Romana Mrázka má nový pořad rozšířit dětskou diváckou obec. „Doposud mohli vídat pohádky na obrazovce TV Prima pouze o víkendu,“ připomněl.

„Ve značce Primáček vidíme kromě reklamního potenciálu příležitost také v návazných aktivitách, zejména pak merchandisingu nebo gamingu,“ dodal Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima.

Vedle televizní obrazovky a online projektů skupiny, bude pro oslovení diváků využívaná cílená marketingová komunikace v dětských titulech jako Mateřídouška, Sluníčko, portálu Alik.cz nebo rádiu Pigy.cz.

Nabídka dětských pořadů na českých obrazovkách se tak rozšiřuje. Vedle placených specializovaných kanálů se na dětské vysílání zaměřila ČT, která před rokem spustila kanál ČT:D. Dětské pásmo pro děti nabízejí i televize Barrandov v podobě Animáčka, které se vysílá každá den od 7:00 do 9:00. Dětské vysílání je také součástí vysílání TV Smíchov – dětské pásmo Smíškové se vysílá každý den v podvečer po 18:00. Následující den ráno se ve vysílání opakuje.

-mav-