Reportér věnuje svou první titulku Vladimírovi 518

neděle, 14. září 2014, 19:00 Tisk MediaGuru

Autorem první titulní strany nového magazínu Reportér je fotograf Tono Stano.

V pondělí 15. září vychází premiérové číslo nového magazínu Reportér vydavatelské společnosti Reportér Magazín. Jejím vlastníkem je bývalý šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský. První číslo magazínu, který se definuje jako reportérsko-investigativní, přináší jako jedno z hlavních témat článek redaktora Jaroslava Kmenty, který mapuje činnost Krejčířova gangu v Jihoafrické republice. Odvolává se na výpověď nejbližšího Krejčířova spolupracovníka.

Ukázka reportáže o Krejčířově gangu, Reportér 01/2014

Reporter_reportaz

První vydání magazínu přinese vedle zmíněné reportáže mj. i rozhovor s Vladimírem 518 či reportáž z výchovného ústavu v Králíkách na Orlickoústecku, který má podle nedávných informací do konce roku skončit (autorem obou textů je  Tomáš Poláček). Rozhovor s Vladimírem 518 se stal ústředním motivem premiérové titulní strany nového časopisu. Autorem je známý fotograf Tono Stano.

Titulní strana, Reportér 01/2014

Reporte_titul1

Ukázka rozhovoru s Vladimírem 518, Reportér 01/2014

Reporretr_rozhovor1

Reporretr_rozhovor2

Magazín Reportér mohou čtenáři sledovat v tištěné podobě měsíčníku (jedno vydání za 69 Kč), na internetových stránkách reportérmagazin.cz nebo v mobilních zařízeních. Vydavatel podporuje čtenáře k odběru ročního předplatného, a to ve výši 500 Kč (pro tištěný měsíčník a zároveň pro elektronický přístup) nebo snížené ve výši 350 Kč jen pro obsah časopisu v elektronickém vydání.

Nový titul chce nabídnout originální reportáže z domova a má se opírat o výraznou investigativní sekci. Tematicky bude pokrývat také byznys a ekonomiku, zahraniční, zvláště středoevropské dění a kulturní tvorbu. Vycházet bude v rozsahu až 150 stran. Úvodní číslo magazínu vyjde v nákladu téměř 50 tisíc výtisků.

Předplatné má tvořit jen jednu z částí celkových příjmů magazínu. Podle dřívějších slov Roberta Čásenského by měly největší část příjmů tvořit příjmy z prodeje inzerce. Magazín také počítá s distribucí předem sjednaného počtu výtisků několika partnerským odběratelům a prostřednictvím Nadačního fondu Reportér mohou na činnost časopisu přispívat i dárci.

-mav-

Foto: Náhledy stran poskytl magazín Reportér.