Seznam.cz rozšiřuje možnosti behaviorální reklamy

středa, 17. září 2014, 14:00 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz přináší novinky v podobě oblasti cílení a skládání cílových skupin.

Po více jak roce od spuštění prodeje cílené bannerové reklamy podle chování uživatelů přichází společnost Seznam.cz s novinkami v podobě rozšíření oblastí cílení a skládání cílových skupin.

Při startu v červnu loňského roku si inzerenti mohli vybírat mezi 24 oblastmi, které se zabývaly převážně obecnými tématy typu automobilismus, cestování, finance, rodina a další. Nyní bylo ve spolupráci s reklamním systémem Sklik nově vytvořeno téměř 180 nových „mikro“ oblastí zájmu, které umožňují skládat větší a přesněji specifikované celky. Nový systém tvorby a využívání cílových skupin umožňuje na základě poptávky zadavatelů mikro oblasti přeskupovat, doplňovat a následně měnit i celé oblasti cílení.

Seznam_SkladaniOblastiDoCilovychSkupin

Posun přichází také ve skládání cílových skupin. Cílové skupiny je možné nyní stavět z menších, přesněji definovaných a podrobnějších segmentů.

Seznam_SkladaniOblastiDoCilovychSkupin2

Seznam.cz zavádí rovněž možnost takzvaného modelování jednotlivých oblastí zájmu, neboli nastavení vstupních parametrů (například času) pro uživatelskou cookie. Například u uživatelů s dlouhodobými zájmy o zahradničení nebo literaturu je možné nastavit delší časový horizont než u uživatele, který aktuálně řeší opravu mobilního telefonu nebo hledá nejbližší autoservis.

-kch-