Babiš si otvírá cestu k Primě, Óčko jde do Media Clubu

středa, 01. října 2014, 15:10 TV MediaGuru

Od nového roku bude obchodní tým Primy prodávat i hudební televizi Óčko.

Několikaměsíční jednání o zastupování hudební televize Óčko na reklamním trhu vyústilo v novou dohodu s mediazastupitelstvím Media Club, které je stoprocentně vlastněné společností FTV Prima. Znamená to, že Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres, které patří do skupiny Mafra Andreje Babiše, budou od nového roku spolupracovat s televizními kanály Primy.

„V podzimní sezóně se Primě daří svou původní tvorbou zasáhnout mladší diváky a díky spolupráci s Óčkem v naší nabídce dále posílíme afinity na mladší cílové skupiny. Pro příští rok tak svým obchodním partnerům dokážeme představit výrazně zajímavější produkt, a to i v cílové skupině 15–54,“ uvedl Vladimír Pořízek, provozní ředitel FTV Prima.

Zastupitelství Media Club v současnosti na reklamním trhu prodává nejen kanály vlastní skupiny (Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom), ale také TV Barrandov. Podle neoficiálních informací MediaGuru.cz zůstane velmi pravděpodobně společný prodej stanic Primy a TV Barrandov zachován i v příštím roce. Podle našich informací je navíc ve hře i možnost, že Media Club získá i ostatní stanice z portfolia společnosti Atmedia, která dosud Óčko na reklamním trhu zastupovala. Prima zatím o dalším složení kanálů jasno nemá. „Konkrétní rozložení jednotlivých stanic v reklamním prodeji, stejně jako další detaily obchodní politiky v tuto chvíli ještě nemáme finalizovány. Jednání s mediazastupitelstvím Atmedia i televizí Barrandov stále probíhají,“ upřesňuje Pořízek.

Óčko je tak dalším médiem z mediální divize Agrofertu, který se na reklamním trhu přesouvá do skupiny TV Prima. V pondělí oznámilo Rádio Impuls, že reklamu pro něj bude v roce 2015 prodávat společnost Radio United Services, která rovněž patří do skupiny podnikatele Ivana Zacha stejně jako TV Prima.

Na mediálním trhu se navíc spekuluje o tom, že obchodní spolupráce může být předzvěstí majetkového zájmu Andreje Babiše o skupinu Prima.

Podíl hudební televize Óčko na televizním trhu představoval v letošním září 0,5 % (15+, celý den) a Óčko Gold 0,24 %. Vyššího podílu dosahuje Óčko u mladších diváků 15-54 (0,9 %). Podíl skupiny Prima dosáhl v září 23 % a TV Barrandov 4 %.

„Spojení s Media Clubem pro nás představuje strategickou změnu i na trhu klasické reklamy. Věříme, že trhu dokážeme nabídnout efektivní zásah i atraktivní cílové skupiny a potřebnou image,“ dodává Štěpán Wolde, generální ředitel Stanice O.

-mav-