BigBoard usiluje o městský mobiliář v Praze

úterý, 28. října 2014, 09:24 Outdoor MediaGuru

Další aktivita proti JCDecaux od hlavního konkurenta v outdoorové reklamě.

Společnost BigBoard Praha usiluje o městský mobiliář v Praze. Prostřednictvím celostránkových inzerátů v denním tisku a vlastních reklamních ploch oznamuje, že „novému férovému pražskému magistrátu nabízí moderní český městský mobiliář".

Vedle krytých zastávek s wifi připojením, automatických toalet či prodejních kiosků slibuje Praze minimálně třikrát vyšší platby než v současnosti. „Výstavba ihned po vypovězení stávající nevýhodné smlouvy,“ hlásá mj. inzerát BigBoardu, hlavního hráče na outdoorovém trhu.

Na provozování městského mobiliáře má ale uzavřenou smlouvu až do roku 2021 konkurenční JCDecaux. Právě městský mobiliář je její vlajkovou lodí. Smlouva je však prakticky nevypověditelná, resp. v případě, kdy by JCDecaux smlouvu „hrubě porušovala“.

BigBoard tak po komunálních volbách zahájil novou ofenzivu vůči své hlavní konkurenci. Chce využít přeskupení politických sil na pražském magistrátu. Bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) vedl s BigBoardem ostré spory, které vyústily v přelepování reklamních ploch využitých TOP 09 a v následné žaloby.

Není to ale poprvé, co se BigBoard snaží získat městský mobiliář na svou stranu. Ve hře jsou obraty v řádech stovek milionů korun. JCDecaux, městský mobiliář loni vytvořila obrat ve výši 203 mil. Kč, čistý zisk představoval 2,8 mil. Kč.

Nabídkový inzerát BigBoard Praha

Kliknutím zvětšíte
Kliknutím zvětšíte

-mav-