DVTV pomáhají v růstu nepolitická témata

pátek, 03. října 2014, 14:52 Internet & Mobil MediaGuru

V srpnu překročil počet reálných uživatelů videokanálu DVTV hranici 400 tisíc, uvádí Economia.

Návštěvnost internetového videokanálu DVTV, který od letošního května produkuje pro Aktuálně.cz společnost Martina Veselovského a Daniely Drtinové, překročil v srpnu úroveň 400 tisíc reálných uživatelů měsíčně, uvedl na konferenci o videoreklamě, kterou tento týden pořádal server Médiář.cz, Pavel Vopařil z Economie. Oproti výsledkům za červen a červenec to znamená téměř 100% nárůst. Zvyšuje se také počet návštěv, které se v srpnu přiblížily k hranici 1,3 milionu.

Vývoj reálných uživatelů a návštěv DVTV, VI-VIII/2014 (tis.)

DVTV_navstevy
Zdroj: Economia

Podle Pavla Vopařila stojí za srpnovým růstem zájem především o nepolitická témata. DVTV na začátku přitáhlo zájem lidí, ale návštěvnost se údajně nezvyšovala. „Postupně jsme začali měnit obsahové nastavení DVTV a začali jsme obsah rozšiřovat i jinam, než jsou jen politické a publicistické debaty. Šli jsme i do nepolitických témat,“ přiblížil návštěvníkům konference Vopařil.

V žebříčku rozhovorů, které uživatelé nejvíce sledovali, se objevuje rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem, Janou Jochová Trlicovou o homosexuálech či s historikem Igorem Lukešem. Podle Vopařila to ale neznamená, že by DVTV přestala dělat politické rozhovory. „Je to primární, z čeho tým vyšel, a budeme je dělat dál. Vhodně je ale chceme doplňovat tématy, která nejsou výlučně politická,“ dodal.

Economia má dále v plánu zkonsolidovat svůj videobsah. V další fázi chce vybudovat jedno místo, kde soustředí veškerý videobsah a DVTV bude jedním z kanálů. Vytvářet přitom chce další videokanály, které budou navázány na obsah z produkce Economie. Novinky se připravují i v rámci DVTV. Do budoucna che pracovat i s platbami od uživatelů (např. forma donátorství pro DVTV, zpoplatnění budoucích pořadů).

Economia se na výrobě videobsahu s Martinem Veselovským a Danielou Drtinovou, resp. se společností Diskurz TV, dohodla letos na začátku května. Smlouva byla podepsána na období tří let, videa bude Diskurz TV pro Economii dodávat na exkluzivní bázi.

-mav-