Odhad: Tiscali měsíčně osloví 4,5 mil. uživatelů

středa, 08. října 2014, 10:19 Internet & Mobil MediaGuru

Tiscali zvyšuje podíl na internetovém trhu, pomáhá ji Skype a ARBOmedia.

Skupina Tiscali Media, která na českém mediálním trhu zastupuje komunikační platformu Skype, představila ve středu zástupcům mediálních agentur a novinářům data o návštěvnosti Skypu. Platformu v Česku měsíčně využívá 3,2 mil. reálných uživatelů, což znamená dosah téměř poloviny české internetové populace. Data vycházejí z měření NetMonitoru na základě dotazování panelu, proto neobsahují počet zhlédnutých stránek a průměrnou dobu, kterou uživatelé na Skypu stráví (ATS).

Společnost Tiscali Media dosahuje podle NetMonitoru měsíční návštěvnost 3,3 mil. reálných uživatelů. Do výsledku jsou započítány i weby ARBOmedia (Tiscali je většinovým vlastníkem). Protože oba údaje (za Skype a Tiscali) nelze sčítat, odhaduje Tiscali Media neoficiálně celkový zásah své skupiny na 4,5 mil. reálných uživatelů měsíčně (jde o výsledek, který vychází z Gemius Explorer).

Takový výsledek by znamenal, že Tiscali Media by mohla atakovat pozici dvojky tuzemského internetu. Podle srpnových výsledků návštěvnosti, které zveřejňuje výzkum NetMonitor, má nejvyšší dosah Seznam.cz (měsíční počet RU 6,6 mil.) a mediální skupina Mafra (4,8 mil. RU). V obou případech se jedná o návštěvnost celkem.

-mav-