Stream.cz přijde s aplikacemi pro TV a s novými formáty

čtvrtek, 02. října 2014, 07:58 Internet & Mobil MediaGuru

Stream.cz plánuje nové mobilní a TV aplikace a také nové reklamní formáty.

K mobilním aplikacím pro iOS a Android internetové televize Stream.cz na podzim přibude i aplikace pro Windows Phone. Zároveň se připravuje update aplikací pro Adroid a iOS a aplikace pro off-line mód, představila ve středu odpoledne internetová televize z portfolia Seznam.cz. „Začneme se zařízeními s operačním systémem iOS, který nabízí nativní podporu off-line aplikací. Další platformy budou následovat,“ uvedl Ladislav Veselý, manažer produktového týmu v Seznam.cz.

Stream.cz se pouští i do přípravy aplikace pro chytré televize. Podobné uživatelské rozhraní jako v mobilní aplikaci čeká i na majitele televizorů Samsung a LG v modelových řadách roku 2011 a novějších. „Hledáme do budoucna takové řešení, které by umožnilo ovládat televizní aplikaci přímo z mobilního telefonu, tedy bez klasického televizního ovladače,“ dodal Veselý.

Stream.cz chce inzerentům nabídnout také nové reklamní formáty pro využití videoreklamy. Videoreklama zvyšuje v celkových výnosech Stream.cz svůj podíl na úkor display reklamy. V současnosti tvoří videoreklama 80 % současných tržeb Stream.cz. Přitom ještě loni byl procentuální poměr příjmů z display reklamy k videoreklamě 55:45.

„Poptávka inzerentů po videoreklamě hodně převyšuje množství impresí, které jsme v současné chvíli schopni nabídnout. Proto přicházíme nejen s novými pořady, ale i s novými reklamními formáty. Inzerenti je mohou využít už na podzim,“ řekl Dušan Gajdoštík, manažer nových médií v Seznam.cz.

Inzerenti budou mít například možnost spojit logo Stream.cz s konkrétní značkou v novém formátu ident. Do nabídky přidává i injektáž nebo další práci s rich-media formáty.

Chystají se i programové novinky. Jednou z hlavních má být druhá řada původního českého politického sitcomu Kancelář Blaník. Začne v sobotu 4. října. Premiérové díly bude možné na Stream.cz sledovat každou sobotu. Druhá premiéra na domovské stránce Seznam.cz pak bude následovat v pondělí.

Stream.cz nabídne i další díly reality show Operace Izrael, které se točily v Izraeli. Tyto díly se začnou vysílat od úterý 7. října. Nový koncept má i reality show Zpátky na vrchol.

Programový plán Stream.cz, podzim 2014 (kliknutím zvětšíte)

Programovy plan_Stream-mav-