ČT nasadí nový Cirkus Bukowsky dvakrát týdně

čtvrtek, 13. listopadu 2014, 10:38 TV MediaGuru

Nové díly seriálu Cirkus Bukowsky se ve vysílání objeví v pondělí a ve středu.

Od prosince se změní současné vysílací schéma hlavních tuzemských televizí. Nejvýznamnější změna se týká nabídky prvního kanálu České televize, který přijde s novými díly seriálu Cirkus Bukowsky v hlavní roli s Pavlem Řezníčkem. Vysílat se bude každé pondělí a středu od 20:00. Změnou ve vysílání ČT1 bude i nasazení sitcomu Kancl podle britské předlohy The Office, a to v pondělním a středečním čase od 21:00.

Ve stávajícím vysílání ČT1 Cirkus Bukowsky nahradí seriály Život a doba soudce A.K. (pondělí) a Policajti z centra (středa). Úspěšněji si přitom vede seriál s Davidem Švehlíkem v hlavní roli (Život a doba soudce A.K.), který patří k nejúspěšnějším novinkám ČT1 letošního podzimu.

Zařazení nového seriálu do vysílání ČT1 dvakrát týdně může v průběhu prosince změnit podíly největších televizních kanálů v prime-timovém vysílání. Zvláště v případě ČT1 a hlavního kanálu Primy, které svádí souboj o pozici druhé nejsilnější televize. Zatímco ČT1 uvede nový seriál, Prima podle neoficiálních informací plánuje pro prosincové vysílání filmy místo svých stávajících seriálů Cesty domů a Svatby v Benátkách, jejichž díly aktuálních řad jsou plánovány do začátku prosince.

Konkurenční Nova zamýšlí ponechat své klíčové seriály Ordinace v růžové zahradě a Doktoři z Počátků i pro vysílání v prosinci.

První řada seriálu Cirkus Bukowsky dosáhla na ČT1 průměrného podílu přes 17 % (D15+). Vysílala se loni na podzim každou středu v čase od 21:30.

-mav-