Do Lidových novin přijdou Klesla a Schuster

středa, 12. listopadu 2014, 15:01 Tisk, Lidé MediaGuru

Do redakce Lidových novin míří dvě nové tváře. Nemusí jít o posily poslední, naznačuje Mafra.

Do redakce Lidových novin míří Jan Klesla a Robert Schuster, informovala vydavatelská společnost Mafra. Klesla nastupuje od 1. prosince do ekonomické rubriky LN. Robert Schuster přijde do zahraniční redakce od 1. ledna 2015.

Jan Klesla bude zastupovat vedoucího rubriky Jana Žižku a pracovat na nových projektech, které LN připravují na příští rok. Jan Klesla dosud působil jako ekonomický redaktor a editor Hospodářských novin se zaměřením na IT, právo a investice. Zvláště se věnoval telekomunikacím a jejich regulaci.

Robert Schuster je odborníkem zejména na Německo. V minulosti působil v Českém rozhlase či v Ústavu mezinárodních vztahů. V LN se bude věnovat německy mluvícím zemím a Velké Británii.

„Věřím, že s posilami nejsme ještě u konce,“ uvedl ředitel redakce LN Veselin Vačkov.

Lidové noviny podle posledních auditovaných dat ABC ČR za září 2014 dosáhly celkového prodaného nákladu přes 40 tisíc výtisků, což bylo meziročně víc o téměř 5 %. Výzkum čtenosti Media projekt odhaduje čtenost LN na 196 tis. čtenářů (2+3Q/2014), což je o 10 tisíc víc než v období prvního letošního pololetí.

-mav-