Michal Beran se vrátil do rádií, vede Radiohouse

pondělí, 03. listopadu 2014, 07:46 Rádio, Lidé MediaGuru

V čele společného podniku rádiových firem Media Bohemia a Lagardere je Michal Beran.

Michal Beran se po téměř dvouleté přestávce, kterou strávil ve vedení obchodu televizní skupiny Prima, vrací do rádií. Nově přebírá vedení společnosti Radiohouse, kterou rovnoměrně založily společnosti Media Marketing Services (skupina Media Bohemia) a Regie Radio Music (skupina Lagardere). Radiouhouse vznikl v reakci na spojení prodeje reklamy Rádia Impuls (Mafra) a stanic skupiny GES (spoluvlastník TV Prima).

Radiohouse řídí na nejvyšší úrovni ředitel, který má k dispozici tým několika manažerů zodpovědných za národní agenturní prodej, za klíčové klienty, za regionální prodej a za speciální operace. Ředitelem agenturního prodeje bude Karel Friml, který v současné době řídí národní prodej mediazastupitelství MMS.

Radiohouse vstoupí do nového roku se společnou obchodní politikou dosud konkurenčních společností. Na rádiovém trhu tím vznikl subjekt, jehož tržní podíl na poslechovosti přesahuje 50 %. V jeho portfoliu je více než 60 rádií – celoplošného (Frekvence 1, Evropa 2, BBC/Zet) i regionálního zásahu (rádia City, Blaník, Hit rádia, Fajn rádia, Rock rádia aj.). „V obchodní struktuře Radiohouse se nám podařilo dát dohromady nejlepší lidi na trhu. Spojením obchodního know-how MMS a RRM nabídneme nejprofesionálnější servis klientům a produkty, které nikdo jiný na trhu poskytnout neumí. Zásah milionu posluchačů jediným spotem hovoří za vše,“ uvedl Daniel Sedláček, jednatel Radiohouse.

Radiohouse bude marketingově podporován ze zázemí obou společností – MMS na čele s Pavlem Lupjanem a RRM na čele s Petrem Uchytilem.

„Radiohouse se opírá o tři pilíře: za prvé, být nejlepším zastupitelstvím pro rádia v republice, a pomáhat jim k růstu. Za druhé budeme ti, kteří rozumí svým posluchačům a v rámci mediálních investic našich klientů je dokážeme aktivovat lépe než naše mediální konkurence. Za třetí budeme ti, kteří rozvíjí potenciál rozhlasového trhu," uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz Michal Beran k záměrům činnosti společnosti Radiohouse.

Michal Beran pracoval před odchodem do televize Prima šestnáct let ve společnosti Regie Radio Music (RRM), s prodejem rádiové reklamy je profesně spjat. RRM opouštěl z pozice ředitele společnosti.

-mav-

Celý rozhovor s Michalem Beranem můžete číst v úterý 4.11. 2014.