Penta má zájem o druhý slovenský server Zoznam.sk

čtvrtek, 20. listopadu 2014, 15:42 Internet & Mobil, Slovensko MediaGuru

Skupina Penta se podle slovenských médií dál rozhlíží po akvizicích, hledá i na internetu.

Finanční skupina Penta má podle slovenských médií zájem o online server Zoznam.sk. Média se odvolávají na slovenskou veřejnoprávní RTVS (Rozhlas a televize Slovenska), podle které společnost Slovak Telekom obdržela od Penty nabídku na odkoupení podílu v serveru Zoznam.sk. RTVS přinesla citaci šéfa Fondu národního majetku Branislava Bačíka, který měl informaci potvrdit. Samotná společnost Slovak Telekom informaci nekomentovala.

Slovenská média ale zároveň dodávají, že k obchodu pravděpodobně nedojde. „Ministr hospodářství v nejbližších dnech vyzve Telekom, aby se podobných transakcí zdržel, protože to může ovlivnit hodnotu státního podílu ve společnosti Slovak Telekom,“ uvedla RTVS.

Zoznam.sk je druhým nejnavštěvovanějším slovenským serverem s průměrnou měsíční návštěvností přes 2,3 mil. uživatelů v letošním říjnu. Provozovatelem serveru je společnost Zoznam, která je vlastněná společností Slovak Telekom.

Penta už na Slovensku koupila vydavatelské společnosti 7Plus a Trend Holding. Poslední akvizicí je vstup do společnosti Petit Press, vydavatele deníku Sme, ve kterém má Penta získat 45% podíl. Na akvizicích se Penta podílí přes zprostředkovatele: podíl v Petit Pressu získá přes společnost Namav a vydavatelství 7Plus a Trend Holding přes holandskou V 3 Media Holdings.

Penta při svém vstupu do médií oznámila, že má zájem o akvizici i na českém a polském trhu. Měsíčníku Reportér mluvčí Penty nedávno potvrdil, že firma je na českém trhu v jednom případě dál než ve fázi analýzy. Detaily ale neupřesnil.

-mav-