Svatby v Benátkách skončily na podzim s 13% podílem

pátek, 28. listopadu 2014, 15:27 TV MediaGuru

Prima ve čtvrtek odvysílala poslední díl první řady seriálu Svatby v Benátkách.

Ve čtvrtek byl odvysílán na Primě poslední díl první sezóny původního seriálu Svatby v Benátkách. Průměrná sledovanost za všechny odvysílané premiérové díly Svateb v Benátkách byla 511 tisíc diváků v cílové skupině 15+; podíl na sledovanosti dosáhl v průměru 13,03 %. Jedná se o mírně podprůměrný podíl TV Prima na sledovanosti (podíl v říjnu byl 14,8 %).

Vysílání seriálu, který odstartoval v neděli 29. 6. ve 20.00, bylo rozděleno na letní a podzimní sezonu. V letním vysílání byl zařazen jeden díl týdně, a to v neděli ve 20.15. Od 12. srpna byly již vysílány dva díly týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek ve 20.15.

Premiéru prvního dílu s názvem Hořela nevěsta (na fotografii) vidělo 982 tisíc diváků starších patnácti let s podílem sledovanosti 24,6 %. První epizoda byla z pohledu počtu diváků zároveň nejúspěšnějším dílem seriálu.

V podzimním vysílání u diváků nejvíce uspěla jedenáctá epizoda s názvem Miláček, která byla vysílána 21. srpna. Dívalo se na ni 632 tisíc diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 16,93 %. Průměrná sledovanost v podzimní sezoně dosáhla 473 tisíc diváků s podílem na sledovanosti 11,8 %.

Seriál Svatby v Benátkách se na podzim vysílal proti silné konkurenci: nejsledovanějšímu seriálu Ordinace v růžové zahradě (Nova). Celkový výsledek lze proto v tomto kontextu považovat za průměrný. Prima zatím neoznámila, zda počítá s další řadou seriálu.

-kch-