Burda v novém roce zvýší inzertní ceny magazínů

pondělí, 22. prosince 2014, 07:30 Tisk MediaGuru

Navýšení se oproti letošnímu roku projeví i u lifestylových časopisů vydavatelství.

Vydavatelství Burda Praha zvýší v příštím roce inzertní ceny u některých svých titulů včetně časopisů ze segmentu titulů životního stylu. Vyplývá to z nového ceníku inzerce, platného od 1.1. 2015, který společnost zveřejnila na svých internetových stránkách.

Burda bude i v roce 2015 inzerci prodávat ve čtyřech základních skupinách časopisů: časopisy životního stylu, časopisy pro ženy, časopisy pro muže a časopisy o bydlení a zahradě. Změnou oproti letošnímu roku je přeřazení časopisu Svět ženy mezi lifestylové časopisy z časopisů pro ženy, což souvisí se změnou časopisu Svět ženy. Naopak z lifestylových titulů byl mezi časopisy pro ženy přeřazen měsíčník Burda.

Meziroční nárůst ceny za standardní celostranu je v cenách pro rok 2015 vyšší o cca 6 % u titulů Elle, Marianne, Apetit či InStyle. Mírnou úpravou ceny projdou také magazíny Maxim, Chip a Pošli recept!, kde je zvýšení na úrovni 3-4 %. Vyšší nárůsty v průměru na úrovni více než 10 % se týkají magazínů zaměřených na bydlení a zahradu (zejména Elle Decoration, Marianne Venkov a Styl či Naše krásná zahrada).

Změnou oproti letošnímu roku je také ustoupení od nadefinovaných balíčků časopisů v rámci tematických kategorií. Slevy za hromadnou inzerci přitom zůstávají nezměněny. Inzerenti tak mohou volit kombinace inzerce v titulech podle vlastního výběru.

-mav-