Jiří Kubík míří do Economie, povede sdílený obsah

pátek, 12. prosince 2014, 11:06 Internet & Mobil, Lidé, Tisk MediaGuru

Po dvaceti letech strávených v mediální skupině Mafra přechází Jiří Kubík do Economie.

Bývalý ředitel redakce deníku MF Dnes Jiří Kubík nastoupí do mediální společnosti Economia na pozici šéfredaktora sdíleného obsahu, potvrdil MediaGuru.cz ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček. Kubík bude členem E.collegia, týmu složeného z šéfredaktorů jednotlivých titulů.„Bude zodpovídat za denní provoz newsroomu a za optimální využití obsahu, který v newsroomu vzniká," přiblížil.

Economia od konce letošního září zavedla placený obsah na svém klíčovém webu Hospodářských novin na doméně iHned.cz. Server Aktuálně.cz, který rovněž spadá do portfolia Economie, ale ponechala bezplatný. Kubík je tak další novou tváří v Economii. Do společnosti nedávno nastoupil i novinář Milan Šíma, který zodpovídá za videoobsah.

Jiří Kubík opustil deník Mladá fronta Dnes letos ke konci listopadu. Na pozici ředitele redakce deníku působil od konce roku 2013. S deníkem MFD byl spjat od roku 1994, před svým nástupem do MF Dnes pracoval v Lidových novinách. V roce 2001 obdržel novinářskou cenu Ferdinanda Peroutky za investigativní reportáže a rok předtím získal Novinářskou křepelku od Českého literárního fondu za objektivní politické zpravodajství.

-mav-