Listopad vyšel televizi Prima, posiluje pozici dvojky

pondělí, 01. prosince 2014, 15:53 TV MediaGuru

Nejsilnější podíl náleží TV Nova. Prima mírně odskočila třetí ČT1.

Nejsilnější tuzemskou televizí v podílu na sledovanosti zůstala v listopadu s odstupem televize Nova. Pozici druhé nejsilnější v listopadu upevnila TV Prima před ČT1 (vše D15+, celý den).

Právě hlavnímu kanálu Primy vyšel listopad nejlépe ze všech stanic. Svůj podíl zvýšila ve srovnání se stejným obdobím loni v celodenním vysílání o téměř jeden procentní bod. O více než procentní bod získala v mladší skupině 15-54. Především díky tomu se zvýšil podíl skupiny Prima ve všech sledovaných hodnotách (skupiny 15+,15-54, celý den, prime-time). V rámci kanálů skupiny Prima pokračuje v meziročním růstu i Prima Love a mírně Prima Zoom.

Skupina Nova si jako celek rovněž oproti loňskému listopadu polepšila s výjimkou celodenního vysílání 15-54. Hlavní kanál Novy mírně klesl, snížení ale kompenzovaly především stanice Nova Cinema a dále mladé kanály Telka, Smíchov a Fanda.

Mladší kanály pokračují i v růstu v rámci stanic České televize. Snížení podílu kanálu ČT1 a částečně ČT24 zmírňuje růst ČT2 a specializovaných kanálů ČT sport, dětského ČT:D a ČT art.

V širší skupině diváků 15+ si oproti loňskému listopadu polepšila i TV Barrandov (výrazněji v prime-time o téměř procentní bod), naopak v mladší divácké skupině 15-54 podíl snížila.

Vyššího podílu na trhu než loni dosáhly také stanice zastupitelství Atmedia. 

Podíl TV stanic (%), XI/2014, D15+/D15-54

podily TV stanic_listopad

Pozn. Změna uvedena v procentních bodech

Vývoj podílu TV skupin, XI/2014 vs. XI/2013

TV skupiny_listopad

Pozn.: AD = celý den, PT = prime-time, změna v procentních bodech 

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-

Foto: Photospin