Prima jedná o pokračování seriálu Vinaři

pondělí, 15. prosince 2014, 15:28 TV MediaGuru

V neděli se uzavřel seriál Vinaři, který Prima označuje za svůj nejúspěšnější seriál posledních let.

V neděli večer odvysílala televize Prima poslední díl seriálu Vinaři, který označila za nejúspěšnější seriálový počin ve své novodobé historii. Vůbec nejsledovanější díl seriálu, který televize vysílala na podzim, byl první díl. Jeho sledovanost se dotkla hranice 2 mil. diváků starších 15 let.

Průměrná sledovanost seriálu Vinaři dosáhla 26,3 % v cílové skupině 15+, každý díl průměrně sledovalo 1,143 mil. diváků. Primě se s novým seriálem podařilo oslovit i mladší diváky – ve skupině 25-34 let představoval podíl na sledovanosti 32,9 %.

„Vinaři byli v podzimní sezoně jedním z našich stěžejních projektů a s trochou nadsázky mohu říci, že se jednalo o trefu do černého. Diváci si cestu k seriálu našli a po celou dobu mu udrželi svou přízeň. A protože v dobré tradici se má pokračovat, mohu prozradit, že s tvůrci jednáme o pokračování seriálových Vinařů,“ uvedl Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima.

Mikrostránku pořadu na webu měsíčně v průměru navštěvuje 156 tisíc reálných uživatelů. A k dnešnímu dni dosáhly jednotlivé epizody celkově 1,83 mil. přehrání, včetně bonusových materiálů je to dokonce více než 6 milionů přehrání.

Od tohoto týdne je zároveň v prodeji knižní zpracování seriálu (349 Kč), stejně jako kolekce šesti DVD (499 Kč). Od středy 17. 12. pak bude v internetovém obchodu Mall.cz k dispozici za zvýhodněnou cenu 649 Kč limitovaná edice DVD Vinařů s novinkovým albem Rockfield skupiny Chinaski, která pro seriál napsala a nazpívala titulní píseň Víno.

Seriál Vinaři se v průběhu podzimu vysílal proti seriálu Kriminálka Anděl (Nova). Jejich sledovanost byla po  úvodním díle Vinařů v zásadě vyrovnaná. Oba seriály dosáhly průměrné sledovanosti vyšší než milion diváků.

Vývoj sledovanosti seriálů Vinaři a Kriminálka Anděl, D15+ (tis.), podzim 2014

Vinari_Kriminlaka

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-