Televize o vaření Mňam zahájí v polovině února

pondělí, 15. prosince 2014, 15:00 TV MediaGuru

Na trh vstoupí bezplatný kanál zaměřený na vaření, zahájí v polovině února 2015.

Televize o vaření Mňam TV začne vysílat 15. února 2015. Volně dostupný kanál budou moci diváci naladit v pozemním vysílání, jedná se také o kabelovém a internetovém pokrytí, informovala Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která pro Mňam TV zajišťuje obchodní zastoupení a distribuční činnost. 

Mňam TV bude vysílat celodenně. V průběhu dne se zaměří mimo jiné na tipy na přípravu snídaní, obědů a večeří, ale také na téma životního stylu. "Provázet těmito pořady budou naši kuchaři a odborníci. Doplnění pak bude spočívat ve vlastní reality show, diskusním pořadu a toho nejlepšího ze zahraničí," řekla Luzsicza. Ze zahraničních pořadů se objeví například show Jamieho Olivera nebo Hestona Blumenthala. 

Zhruba polovinu programu bude tvořit vlastní produkce jako například reality show o vaření. Jednou z hlavních hvězd bude kuchař Emanuele Ridi, který se tak po odmlce vrací na televizní obrazovky. "Budeme se snažit, aby recepty byly natolik atraktivní a jednoduché na vysvětlení, že přímo během pořadu si stejná jídla budou moci diváci připravit v pohodlí svého domova," uvedl známý kuchař. Na obrazovce se mají objevit další profesionálové a přední kuchaři, jejichž jména televize teprve zveřejní. 

Provozovatelem kanálu bude společnost CE Media, kterou založil britský investor. S podobným projektem zkušenosti ze skandinávských zemí. "Cílem Mňam TV je získat ve střednědobém horizontu sledovanost až tři procenta," upřesnila Erika Luzsicza. 

Mňam TV bude prvním kanálem v bezplatném pozemním digitálním vysílání (free-to-air). Specializovaným kanálem je rovněž TV Paprika, která ale vysílá na kabelu, satelitu a IPTV. Českým divákům je na satelitu k dispozici také Food Network, ovšem kanál není lokalizovaný do češtiny.