Echo chystá kampaň, spot reaguje na konkurenci

středa, 21. ledna 2015, 15:59 Internet & Mobil, Tisk, TV MediaGuru

Týdeník Echo se rozhodl podpořit titul novou kampaní, zahájí příští týden.

Týdeník Echo společnosti Echo Media připravuje mediální kampaň primárně zaměřenou na podporu předplatného a prodaného nákladu týdeníku. Kampaň vznikla inhouse a v příštích týdnech by se měla objevit především na internetu, jedná se i o zařazení do televize. Spot, který namlouval herec Jan Potměšil, reaguje na konkurenční týdeníky – Orientace (vychází v Lidových novinách), Respekt a Týden.

Echo podle vydavatele Dalibora Balšínka registruje v současnosti 1200 předplatitelů tištěného vydání, ve volném prodeji se prodej pohybuje kolem hranice 5 tis. výtisků. Balšínek na nedávné konferenci o nových mediálních projektech na půdě Fakulty sociální věd (FSV UK) zmínil, že Echo Media modifikuje svůj obchodní model a chce se orientovat především na příjmy od čtenářů.

„Podle mého přesvědčení média mohou fungovat jen tehdy, pokud většina příjmů je generována ze strany čtenářů, inzerce má být nějakou nástavbou. Nejlepším dokladem je kolega Motejlek, který si svůj model postavil na předplatitelích. V tomhle směru se budeme měnit i my,“ přiblížil Balšínek. Neznamená to ale, že by Echo Media chtěla zpoplatnit server Echo24.cz, ale že se bude snažit získat příjmy od předplatitelů Týdeníku Echo (vychází elektronicky i tištěně).

-mav-