Economia koncentruje na Aktuálně.cz videopořady

pondělí, 12. ledna 2015, 14:50 Internet & Mobil MediaGuru

Aktuálně.cz projde v letošním roce úpravami, vznikne i speciální stránka s videopořady.

Speciální stránku, na které bude koncentrovat svůj videoobsah, spustí v letošním roce Economia. Využije pro to stránky svého zpravodajského serveru Aktuálně.cz. Podle ředitele redakcí Economie Vladimíra Piskáčka vznikne na Aktuálně video hub, který zastřeší všechny videopořady vzniklé v rámci mediálního domu. Firma si už registruje ochrannou známku Aktuálně.tv.

Economia vstoupila do produkce vlastního videoobsahu loni v květnu, když zahájila ve spolupráci s bývalými moderátory České televize Danielou Drtinovou a Martinem Veselovským internetovou televizi DVTV. „Postupně budujeme díky Milanu Šímovi další videokanály. Už teď jich máme deset nebo patnáct, které se připravují jednou týdně. Video hub bude stránka, která je zastřeší," uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel redakcí Vladimír Piskáček. Dodal ale, že za ještě důležitější považuje využívání videopořadů ve všech internetových titulech Economie.

Videa mají pokrývat nejrůznější témata, která zapadají do obsahové strategie titulů společnosti. Vznikat mají denně. Economia nevylučuje ani to, že rozšíří nabídku televize DVTV o další typ pořadů. Zatím jde ale pouze o pracovní možnost, nikoli finální řešení.

Aktuálně.cz v letošním roce čekají postupné změny, především ve spektru nabízených témat. Záměrem Economie je rozvíjet Aktuálně.cz jako bezplatný zdroj informací určených pro širší publikum. Na nové profilaci Aktuálně.cz společnost pracuje.

Generální ředitel Economie Roman Latuske už minulý týden našemu serveru řekl, že Economia neusiluje o maximální počet přehraných videí, soustředit se chce především na jejich kvalitu. Příjmy z videoreklamy mají být letos zdrojem, ve kterém Economia očekává růst a má ambiciózní plány.

Celý rozhovor s Vladimírem Piskáčkem připravujeme. 

-mav-