Křetínského CNC investoval v časopisech, koupil OK!

pondělí, 09. února 2015, 07:30 Tisk MediaGuru

Nadnárodní magazín OK! přechází do portfolia společnosti Czech News Center.

Vydavatel deníku Blesk, společnost Czech News Center (CNC), vlastněná Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem, získala podle informací MediaGuru.cz do svého portfolia magazín OK!. Jde o licencovaný magazín zaměřený na české a zahraniční celebrity.

V Česku vychází magazín OK! od roku 2012, jeho vydavatelem je společnost IC Media. Na rozdíl od původní verze vychází OK! na českém trhu jako měsíčník. Od svého vstupu na český trh prošel postupnými změnami. V současnosti vychází v rozsahu přes 160 stran, patří k perspektivním projektům v segmentu people magazínů a lifestylových titulů. Podle dat ABC ČR prodal měsíčník v loňském listopadu víc než 17 tisíc výtisků (prodejní cena 69 Kč).

Pro Czech News Center představuje magazín OK! doplnění časopiseckého portfolia, které tvoří zejména týdeník Reflex, magazíny vycházející pod značkou Blesk (Blesk pro ženy, Blesk Zdraví, Blesk Hobby, Blesk Vaše recepty aj.), poznávací magazín Geo, motoristické tituly Auto Tip, Svět motorů či Auto Profi a dětský ABC.

V portfoliu Czech News Center znamená akvizice magazínu OK! vstup do prostředí people magazínů a lifestylových titulů. Vedle rozhovorů a informací o českých a zahraničních hvězdách se zaměřuje i na módní trendy či novinky z oblasti kosmetiky. Vydavatel deníků Blesk a Aha! nedisponuje žádným týdeníkem nebo měsíčníkem, postaveným na známých tvářích, ani lifestylovým magazínem.

Vydavatelství IC Media je nadpolovičně vlastněno společností N.I.C. (55 %) a menšinově firmou Zonau, registrovanou ve Švýcarsku (45 %). V roce 2013 vytvořila IC Media tržby ve výši necelých 12 mil. Kč a skončila ve ztrátě téměř 4 mil. Kč.

-mav-