Magazín LUI se objeví v tištěné verzi, vyjde 27. března

pondělí, 23. února 2015, 11:40 Tisk MediaGuru

Po roční přestávce se na trh tištěných titulů vrací magazín pro homosexuály LUI.

LUI Magazín, české periodikum zaměřené na čtenářskou skupinu mužů s homosexuální orientací, se po roční pauze vrací k tištěné verzi. První číslo magazínu bude v novém provedení i konceptu znovuuvedeno na trh 27. března 2015. Mezi hlavní koncepční změny patří cílení na čtenáře ve věkové skupině 30+, větší formát (200x270 mm) a nová obsahová podoba magazínu, která má odpovídat čtenářským ambicím oslovované skupiny.

„Důvodem pro obnovení tištěné verze je snaha oslovit homosexuální muže starší třiceti let, pro které je papír stále vyhledávaným mediatypem,“ uvedl v pondělí šéfredaktor Jakub Starý.

Zadavatelům reklamy redakce nabídne mediální prostor v tisku, v internetové verzi magazínu a na jeho profilech na sociálních sítích. Nově budou moci inzerenti využít také možnost nechat si zpracovat reklamní podklady kreativním týmem, který stojí za přípravou magazínu. “V posledním půl roce jsme pracovali na několika kvalitativních i kvantitativních průzkumech, jež si kladly za cíl zjistit nejen přesné sociodemografické a socioekonomické údaje, ale také životní styl, hodnoty, psychologický profil a podobu běžného dne cílové skupiny. Na základě těchto dat jsme nyní schopni vyrobit afinitní reklamní materiály, které v konečném důsledku zaujmou čtenáře více než reklama běžná,” dodává Jakub Starý.

Magazín vyjde v nákladu 5 tisíc kusů a bude distribuován prostřednictvím sítě prodejen Relay a společnosti Mediaprint & Kapa Pressegrosso pouze v Praze. Kromě stánkového prodeje bude LUI čtenářům k dispozici také formou předplatného a v elektronické podobě na platformě Publero. Magazín bude vycházet ve dvouměsíční periodicitě.

Obsah LUI tvoří lokální i zahraniční zpravodajství, názory, komentáře, rozhovory, reportáže, politika, byznys a další témata spjatá se životním stylem homosexuálů. Vydávání zajistí Jakub Starý jako fyzická osoba. Do budoucna vznikne nový vydavatelský právnický subjekt.

Titulní strany magazínu v roce 2013

LUI_09_10_2013_Cover_print

LUI_11_12_2012_Cover_print

-mav-