Novým šéfredaktorem Reflexu je Radek Bajgar

středa, 11. února 2015, 12:30 Tisk, Lidé MediaGuru

Vedení společenského týdeníku Reflex převezme od 16. února Radek Bajgar.

Od pondělí 16. února nastupuje do pozice šéfredaktora Reflexu Radek Bajgar. Časopis převezme od Marka Stoniše, jenž byl pověřen vedením Reflexu od května 2014 a který se nyní stane zástupcem šéfredaktora.

Radek Bajgar dlouhodobě působí jako novinář. Od roku 1990 pracoval v Reflexu jako reportér a poslední rok svého tehdejšího působení jako šéfredaktor. Následně byl jednou ze stěžejních osob v televizi Nova, zastával funkci šéfredaktora publicistiky a podílel se na tvorbě pořadů – Na vlastní oči, Občanské judo, Tabu a další. Poté se stal ředitelem marketingu a šéfredaktorem vývoje nových formátů. V posledních sedmi letech byl kreativním producentem na Nově a v České televizi, kde se podílel na tvorbě projektů, jako jsou Soukromé pasti, Ulice, Comeback, Expozitura, Kriminálka Anděl, Neviditelní, Dokonalý svět a další.

„Je příjemné vrátit se po dvaceti letech do Reflexu a zjistit, že kamarádi a kolegové dosud žijí a časopis má stále tu stejnou energii. Přicházím s intenzivním pocitem, že jakkoliv přispět k udržení svobodné žurnalistiky má v této podivné době smysl,“ komentuje situaci nový šéfredaktor Reflexu Radek Bajgar.

Bajgar je tak jmenován oficiálním šéfredaktorem poté, co v květnu loňského roku ohlásil odchod z pozice šéfredaktora Reflexu Pavel Šafr. Od té doby týdeník řídil z pozice zástupce šéfredaktora Marek Stoniš. Letos na jaře oslaví Reflex 25 let působení na trhu. Podle aktuálních dat výzkumu Media projekt dosahuje čtenost společensko-zpravodajského týdeníku 270 tisíc čtenářů na vydání.

-kch-

Foto: Czech News Center, autor: Nguyen Phuong Thao