Tržby Primy v posledním kvartále roku nižší o 15 %

středa, 04. února 2015, 08:17 TV MediaGuru

Tržby MTG v Česku v loňském roce meziročně poklesly, Prima si vybrala daň za silný rok 2013.

Tržby společnosti MTG v Česku, kde provozuje kanály skupiny Prima, ve čtvrtém čtvrtletí roku 2014 meziročně klesly o 15 %. Vyplývá to z oznámených výsledků firmy za období loňského posledního čtvrtletí a celého roku 2014.

V průběhu celého loňského roku se tak tržby MTG v Česku v průměru snížily o 14 %, vyplývá z jednotlivých kvartálních zpráv MTG. Nejméně příznivé bylo druhé čtvrtletí s meziročním snížením o 17 %, naopak nejpříznivější čtvrtletí třetí s poklesem o 11 %. Obrat Primy v roce 2013 představoval necelých 2,9 mld. Kč.

Vývoj obratu (%) MTG v Česku v roce 2014 po kvartálech

Vyvoj obratu MTG v Cesku

Zdroj: MTG, meziroční srovnání

MTG ve zprávě uvádí, že pokles na českém trhu kompenzovaly další operace v regionu jen částečně (platí pro pobaltské země a Bulharsko). „Výsledky odrážejí náročné meziroční srovnání a vysoce konkurenční tržní prostředí,“ uvádí zpráva MTG k výsledkům v Česku.

Výsledky MTG v roce 2013 byly rekordní kvůli tehdejší obchodní politice hlavního konkurenta, TV Nova. Poté, co Nova své obchodní podmínky od začátku roku 2014 upravila, začali se inzerenti na obrazovky TV Nova vracet.

-mav-