Aktuálně.TV měla v únoru přes 3 mil. přehrání

úterý, 10. března 2015, 16:29 Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Economia poskytla první čísla výkonnosti nové internetové stránky Aktuálně.TV.

Videa na webové stránce Aktuálně.TV, kterou Economia spustila letos v únoru a která sdružuje veškeré její videopořady, měla za únor 3,2 mil. přehrání. Novinářům to v minulém týdnu řekl ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček.

Projekt Aktuálně.TV navazuje na internetovou televizi DVTV Daniely Drtinové a Martina Veselovského, vedle DVTV ale nabízí další tematická videa, která připravují redaktoři společnosti Economia pod vedením Milana Šímy. Po uvedení samostatné stránky Aktuálně.TV došlo podle vedení Economie k nárůstu počtu přehrání videa jedním uživatelem o 25 %. Celková návštěvnost Aktuálně.TV dosáhla v únoru necelého milionu uživatelů (960 tis. RU, zdroj: NetMonitor), uvedli dále.

Spuštění Aktuálně.TV zvýšilo podle vedení Economie zájem uživatelů o videopořady. „Předpokládáme, že konzumace videí se bude zvyšovat i po proměně Aktuálně na nový web," zmínil Piskáček, podle kterého se bude rozšiřovat i počet video pořadů. Jak už jsme dříve informovali, Economia pro letošní rok připravuje další změny serveru Aktuálně.cz.  

Internetová televize DVTV má z jednotlivých pořadů v rámci Aktuálně.TV nejvyšší návštěvnost. Mezi další nejsledovanější pořady se v únoru zařadily Svět na hraně, Týden v kině, Auto report a Tech News.

-mav-