O2 spustí 15. srpna svůj sportovní kanál

čtvrtek, 12. března 2015, 07:00 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Nový sportovní kanál O2 Sport zahájí vysílání 15. srpna.

Společnost O2 připravuje spuštění vlastního sportovního kanálu O2 Sport. Nyní zakládá na její provozování dceřinou společnost O2 TV, jejímž prostřednictvím v následujících dnech požádá RRTV o licenci. Start vysílání je plánován na 15. srpna letošního roku. Televizní kanál bude dostupný v O2 TV i v aplikaci O2TVGo. 

Nový kanál bude sázet jak na technologické inovace, tak na exkluzivní obsah. Vedle již zavedených funkcionalit, jako je zpětné zhlédnutí či odložený start, uvede novou funkci multiscreen, která umožní obrazovku rozdělit až na osm polí a na nich sledovat či překlikávat mezi více paralelně vysílanými zápasy.

O2 Sport bude exkluzivně vysílat příští tři ročníky Ligy mistrů UEFA včetně semifinálových utkání a finálového zápasu. Od září 2015 tak odvysílá celkem 130 utkání z každé sezóny vždy s výjimkou jednoho úterního zápasu. Dále odvysílá zápasy Mistrovství Evropy ve volejbale žen i mužů či přenosy z Mistrovství světa v rally. V nabídce rovněž budou vybrané tenisové turnaje WTA.

V současné chvíli připravuje O2 Sport své logo a studia, rovněž staví tým sportovních komentátorů. „Chceme mít v týmu profesionální a zkušené komentátory, prozatím ale jejich jména neprozradíme,“ uvedl Marek Kindernay, jenž má sportovní kanál v O2 na starosti. Spuštění kanálu podpoří v létě nadlinková marketingová kampaň.

Vedle sportovního kanálu bude nadále O2 TV také provozovat kanál O2 Info, jenž dozná zásadních změn. Sloužit bude zejména jako edukační platforma pro diváky O2 TV.

O2 TV má v současnosti 190 tisíc zákazníků, aplikaci O2TVGo, která umožňuje sledovat televizní vysílání na mobilních zařízeních, si stáhlo 280 tisíc uživatelů. Cíle pro letošní rok jsou podle Davida Duroně, marketingového ředitele O2 pro segment domácností, velmi ambiciózní.

-kch-