Borovský zamíchá programem TV Barrandov

čtvrtek, 23. dubna 2015, 11:43 TV MediaGuru

Televize Barrandov připravuje změny ve svém programovém schématu.

Nový programový ředitel televize Barrandov František Borovský připravuje podle informací MediaGuru.cz změny v programovém schématu televize. Změny by se měly dotknout několika pořadů, televize je zatím nekomentuje. Změny chce oficiálně oznámit tiskovou zprávou.

Programové plány televize na příští týdny ukazují, že změny v programu se týkají především odpoledního a podvečerního vysílání. Denní kulinářský pořad Co dům dal bude nahrazen pořadem Česká tajenka (ve vysílání od 16:45). Ve vysílání bude dále následovat pořad Vtip za stovku! (od 17:15), na který naváže zpravodajská relace Naše zprávy (od 18:30). Po zprávách nabídne Barrandov hodinový seriál Doktor z hor, a to opět denně. Znamená to, že z podvečerního vysílání dále zmizí pořady Žaneta show a Ostříháno. V programu se už neobjevuje ani pořad Svět v barvách. Neuvěřitelný týden se přesouvá do pozdního pondělního prime-time.

Proměnou má dále projít i sobotní večerní nabídka pořadů. Do vysílání můžou jít i další nové pořady – televize si nedávno registrovala ochranné známky na Horečku sobotní noci (i její ekvivalent Horečku nedělní noci), dále názvy Taková jsme byli, Tchýně či 100 Čechů řeklo.

Přestože TV Barrandov se v průběhu loňského podzimu dařilo zvyšovat podíl na sledovanosti (v prosinci skončil těsně pod hranicí 5 %), letošní jarní výsledky jsou méně příznivé. V letošním březnu se průměrný podíl na sledovanosti snížil pod 4 % (3,85 %), což bylo o 0,65 procentního bodu méně než ve stejném období loni.

Vývoj podílu (%) TV Barrandov, III/2014-III/2015, D15+

TVBar

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-

Aktualizováno v pátek 24.4. 2015 ve 22:00 o upřesnění programových změn.