Martin Ondráček povede digitální obsah Mafry

čtvrtek, 09. dubna 2015, 11:36 Internet & Mobil MediaGuru

Martin Ondráček opouští Radiožurnál, stane se ředitelem digitálního obsahu skupiny Mafra.

Do funkce ředitele digitálního obsahu mediální skupiny Mafra nastoupí od 18. května 2015 Martin Ondráček. Bude zodpovídat za strategii a vývoj nových digitálních projektů a zároveň za rozvoj zpravodajského serveru iDnes.cz.

„Martin Ondráček je zkušený profesionál v mediální oblasti, je to kreativní osobnost plná nápadů a netradičních pohledů na tradiční věci. Věřím, že nové plány multimediálního domu Mafra ovlivní současný stav i budoucí tvář mediálního trhu,“ uvedl Michal Hanák, člen představenstva zodpovědný za divizi Mafra Digital.

Mafra už na začátku letošního roku uvedla, že v letošním roce se chce zaměřit na rozvoj digitálních aktivit a videoobsahu. Mafra zatím neupřesňuje, na jakých projektech bude Ondráček pracovat. „Až přijde čas je představit, věřím, že se budeme mít čím chlubit," řekl pouze Martin Ondráček.

„Je to další významný  krok multimediálního doma Mafra k avizovanému strategickému rozvoji na mediálním trhu v České a Slovenské republice,“ dodal Štěpán Košík, předseda představenstva mediální skupiny Mafra. Na rozvoj videoobsahu Mafra už na začátku roku angažovala Josefa Koukolíčka, projekt v současnosti připravuje. Na trh ho plánuje uvést ještě v průběhu prvního pololetí.

Funkce šéfredaktora iDnes.cz zůstává nedotčena a nadále ji zastává Ondřej Tolar.

Martin Ondráček začínal profesní kariéru v červenci 1989 v Československém rozhlase, později pracoval jako moderátor rádia Alfa a reportér a editor zpravodajství TV Prima. Od roku  2000 se stal zástupcem šéfredaktora zpravodajství TV Nova, v letech 2003–2012 zastával postupně pozici šéfredaktora a poté ředitele sekce zpravodajství a publicistiky. V roce 2012 se stal poradcem generálního ředitele Českého rozhlasu. Podílel se na změně konceptu Radiožurnálu. Od roku 2013 byl programovým vedoucím této stanice.

-mav-