Značka Pedro je opět vidět, rozšiřuje portfolio

středa, 15. dubna 2015, 09:45 České značky, Marketing MediaGuru

Pedro už nejsou jen žvýkačky, nyní značka zastřešuje i další produkty.

Již od konce března se v mediálním prostoru znovu objevuje značka Pedro, která se od roku 1968 pojí s postavičkou chlapce v sombreru. Původně značka jahodové žvýkačky, která se za normalizace těšila značné popularitě a po roce 1989 se potýkala s nejedním problémem, se nyní pod hlavičkou společnosti Candy Plus v segmentu cukrovinek produktově rozkračuje.

„Dlouhodobá strategie značky Pedro je vytvoření umbrella brandu, na čemž postupně pracujeme. Momentálně zahrnuje značka Pedro kromě tradičních žvýkaček a novinky Pedro Želé řady rovněž tradiční černou lékořici, lízátka a komprimátové kostičky, čočky nebo sladký mix,“ popisuje za marketing společnosti Candy Plus Barbora Krátká a dodává, že v průběhu roku přibudou pod značkou další nové produkty.

Pedro Želé
Produktové novinky - Pedro Želé

Značku Pedro, konkrétně její novinku Pedro Želé, nyní podporuje nadlinková kampaň, která s menšími pauzami potrvá až do podzimního období. K vidění je v outdooru, tisku a prostřednictvím sponzorských vzkazů také v televizi.

Outdoorová reklama značky Pedro
Outdoorová reklama značky Pedro

Na internetu se zaměřuje na sociální sítě, včetně YouTube, ale využívá rovněž tradiční bannerovou reklamu. Ve významné míře je do kampaně zahrnut in-store komunikace s ochutnávkami a samplingem.

„V rámci znovuoživení značky Pedro jsme se stali partnerem hokejového klubu  HC Verva Litvínov, kde naši spolupráci cílíme na fanoušky a ,pamětníky‘ žvýkaček a značky Pedro,“ doplňuje Barbora Krátká.

Na „pamětníky“ a pozitivní emoce se štipkou nostalgie ve své komunikaci značka sází. I přes poměrně dlouhou dobu, kdy nebyla marketingově příliš vidět, má stále vysoké povědomí. Candy Plus, která je se svými produkty značek Juice Gummee nebo Fundy zastoupena ve více než čtyřiceti zemích, vidí v Pedru na tuzemském trhu velký potenciál a hodlá ho nadále posilovat. „Spojení značky Pedro s českými výrobky ve výborné kvalitě, lákavém obalu a zajímavé ceně pokládáme za správný směr,“ myslí si Barbora Krátká.

-kch-