O2 začíná kampaní lákat na chystaný sportovní kanál

úterý, 05. května 2015, 17:50 Internet & Mobil, TV MediaGuru

O2 si zaplatí reklamu na Prima Cool a ČT sport, aby získala diváky pro svůj nový kanál.

Operátor O2 spouští kampaň informující fotbalové fanoušky o tom, že všechny zápasy příští sezony Ligy mistrů uvidí na digitální televizi O2 TV. Spot poběží na obrazovkách Prima Cool a ČT sport v době vysílání přímých přenosů Ligy mistrů. Připravil ho interní kreativní tým.

Hlavní část kampaně je směřována do olinu. „Image formáty na sportovních webech jsme doplnili kontextovým cílením přímo na fotbalové fanoušky ve vybraných RTB prostorech. Důležitou větví kampaně je pro nás tradičně zapojení fanoušků na Youtube a Facebooku. Kontinuální podporu zajišťuje reklama ve vyhledávání,“ říká Ondřej Křivka, marketingový ředitel v O2. Uživatelé jsou směřováni na speciální microsite.

O2  plánuje ostré spuštění sportovního kanálu na 15. srpna 2015. Liga mistrů má být jedním z hlavních taháků. „Celkem odvysíláme na 130 zápasů. Začínáme už posledním předkolem play-off v polovině srpna. V základní části potom nabídneme na vlastním kanálu O2 Sport 15 zápasů z každého kola, jedno utkání odvysílá vždy Česká televize,“ říká Marek Kindernay, ředitel kanálu O2 Sport. „Jednotlivá utkání na O2 Sport poběží paralelně a naši diváci si budou moct sami vybrat, které utkání chtějí sledovat,“ doplnil Kindernay.

O2 Sport bude dostupný v rámci digitální televize O2 TV i mobilní televize O2TV Go. Vysílat bude každý den od rána do nočních hodin s možností sledovat kterýkoli pořad či utkání až 30 hodin zpětně po jeho odvysílání. Díky funkci "mozaika" bude možné přepínat mezi souběžně hranými zápasy. Tato technologie bude využitelná například při Lize mistrů nebo na tenisových turnajích.

-mav-