Soukup dohodl pro Barrandov čínskou produkci

středa, 06. května 2015, 17:15 TV MediaGuru

Do programu TV Barrandov přibudou čínské filmy, seriály, dokumenty i dětské animace.

Společnosti Empresa Media a Barrandov Televizní studio uzavřely ve středu smlouvu o vzájemné spolupráci s Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky. Smlouvu dojednal majitel vydavatelství Jaromír Soukup, generální ředitelka Marcela Hrdá a čínský ministr Cai Fuchao. Díky této smlouvě získává TV Barrandov licence na vysílání několika čínských filmových titulů, televizních seriálů, dětských animací a dokumentárních snímků.

Od uzavřené smlouvy si čínská strana údajně slibuje především zlepšení spolupráce a výměny informací v oblasti médií mezi oběma zeměmi. Součástí má být i společné filmové a televizní projekty. „Vážím si pana ministra Cai Fuchao za jeho vřelý zájem o Českou republiku a věřím, že společně najdeme i zrealizujeme zajímavé televizní či filmové projekty,“ okomentoval uzavření spolupráce Jaromír Soukup.

Cai Fuchao je v České republice na oficiální návštěvě, jejíž součástí byla i premiéra čínského snímku Somewhere Only We Know (Jen my víme kde), který byl natáčen v Praze.

-kch-