VLP začala zavádět e-noviny, první je Brněnský deník

pondělí, 25. května 2015, 10:58 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vydavatel regionálních deníků vstoupil na pole placených e-novin. Zahájil na jižní Moravě.

Mediální společnost Vltava-Labe-Press se rozhodla uvést placenou elektronickou verzi svých regionálních deníků Deník. Jako první uvedla novou aplikaci Brněnského deníku Rovnost pro tablety s operačním systémem iOS. Aplikace je placená. Jde o první z regionálních deníků Deník, které se v aplikaci objevuje. Postupně mají následovat další regiony.

„Postupně budeme zveřejňovat verze i pro další regiony. Hlavní čtenářská základna Deníku se nachází v regionech a jihomoravský kraj je jeden z nejdůležitějších. Začali jsme Brnem a v brzké době se dostane i na další,“ popsal Jan Pražák ze společnosti Newslab, která aplikaci vyvinula a která pod VLP patří. Vyvíjet se má také verze pro zařízení s operačním systémem Android. „S platformou iOS máme větší zkušenosti, proto jsme pro ní vyvíjeli jako první. Verzi pro Android plánujeme také,“ dodal.

Pro nákup vydání i předplatného není nutná registrace. Čtenáři mohou kupovat jednotlivá vydání, nebo předplatné na měsíc, čtvrt roku a rok. Předplatitelé tištěného Deníku, kteří mají zřízený ABO Bonus účet, mají obsah aplikace zdarma. Cena za jednotlivá vydání představuje 0,99 euro, měsíční předplatné stojí 9,99 euro, čtvrtletní 27,99 euro a roční 99 euro. Měsíční předplatné obsahuje zkušební dobu sedmi dní, pokud není předplatné během této doby zrušeno v Nastavení, automaticky se po uplynutí sedmi dnů změní na plnohodnotné předplatné a dojde ke stržení částky z účtu.

Aplikace je podle VLP určena především lidem, kteří si papírové noviny obvykle nekupují a jako bonusová služba předplatitelům regionálního Deníku.

Obsah regionálních titulů Deník je v současnosti na mobilních platformách tvořen obsahem internetového portálu Deník.cz. Ten je zdarma a je vytvářen pro všech 71 mutací regionálních deníků. Placený obsah, teď dostupný přes novou mobilní aplikaci, je postaven na tištěném vydání regionálních Deníků. Obsahuje tedy i informace, které se na webu Deník.cz nevyskytují.

-mav-