ČT chystá druhou řadu Život a doba soudce A.K.

čtvrtek, 18. června 2015, 07:30 TV MediaGuru

ČT1 připravuje do vysílání další z úspěšných seriálů, který loni uvedla.

Druhou řadu seriálu Život a doba soudce A. K. připravuje do vysílání Česká televize. Nové díly seriálu ze soudního prostředí už byly zadány do výroby, řekl na středečním jednání Rady České televize programový ředitel ČT Milan Fridrich.

První řadu třináctidílného seriálu, v hlavní roli s Davidem Švehlíkem, vysílala ČT poprvé na podzim roku 2014. Seriál se zařadil k úspěšným novinkám loňského podzimního vysílání kanálu ČT1. Jeho průměrná sledovanost dosáhla necelých 700 tis. diváků starších 15 let (podíl 17 %) a v pondělním prime-timu seriál většinou zaujal pozici dvojky večera.

Česká televize vedle seriálu Život a doba soudce A. K. pracuje i na dalších nových dílech seriálů, které v uplynulých dvou letech představila. Jde o Případy 1. oddělení, příběhy z prostředí pražské mord party, jejichž díly se už v tuto chvíli dotáčejí. Připraveny by už mohly být pro letošní podzimní vysílání.

Rozpracovat svůj úspěšný seriál bude chtít ČT i v případě seriálu Cirkus Bukowsky. Už letos v březnu televize oznámila, že postava detektiva Kuneše, známého právě z detektivního seriálu Cirkus Bukowsky, se objeví v novém detektivním seriálu Rapl.

ČT chce podle Milana Fridricha pokračovat v historických tématech a v připomínání významných historických osobností. Pro příští rok např. připravuje film o Karlu IV., minisérii filmů o české herecké elitě během doby protektorátu s názvem Bohéma či dvoudílný film Zločin v Polném, opírající se o příběh rituální vraždy. Záměrem ČT je také v podzimním vysílání oživit vysílací čas po 21. hodině novými formáty. O jaké formáty půjde, chce ČT sdělit na tiskové konferenci k podzimnímu schématu. Pokračovat mají ale např. pořady Tajemství rodu či Herbář.  Naopak zatím nepokračuje cyklus České století.

Programový ředitel se také na zasedání Rady ČT vyjádřil k seriálu Blaník, který nabízí internetová televize Stream.cz. Zopakoval, že formát, v jakém je pořad vysílán, není z důvodu krátké stopáže formátem vhodným pro televizní obrazovku. „Věc se zbytečně démonizuje chytrým marketingem, tvůrcům zvyšuje povědomí o seriálu," podotkl. V ČT podle Fridricha probíhala seriózní debata o případném uvedení seriálu Blaník na obrazovkách veřejnoprávní televize. "Tady byl představen jinak, než je jeho finální podoba," uvedl s tím, že formát pořadu je vhodný na internet. "Na ČT1 by měl malý zásah," zdůvodnil programový šéf ČT.

-mav-