DVTV vybrala za první den 500 tis. Kč, chystá novinky

pondělí, 01. června 2015, 15:55 Internet & Mobil MediaGuru

Finanční podpora televize DVTV rychle narůstá, za první den vybrala přes 500 tis. Kč.

Internetová televize DVTV, která spolupracuje s vydavatelstvím Economia, připravuje nové projekty z regionů, předvolební vysílání nebo takzvané podcasty, tedy zvukové záznamy. Informovala o tom prostřednictvím stránek Startovač.cz, kde na podporu svých záměrů plánuje od lidí vybrat 750.000 korun. Počítá také s rozšířením týmu. Za první den na svém kontě registrovala 508 tis. Kč, tj, cca 67 % cílové částky.

Internetová televize vznikla kolem bývalých moderátorů České televize Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Před rokem uzavřela tříletou exkluzivní smlouvu s vydavatelstvím Economia, pro něž připravuje rozhovory na politická či společenská témata v rámci webového projektu Aktuálně TV.

DVTV nyní počítá s rozšířením záběru. "Chceme točit víc rozhovorů, chceme dělat speciální projekty v regionech, chceme točit předvolební debaty. Díky vám budeme moct investovat do rozvoje DVTV - náročnější projekty, víc obsahu, to vše si vyžaduje i kvalitnější přípravu a rešerše," oznámila televize na stránkách Startovač.cz, kde se ji od neděle do pondělního rána podařilo vybrat polovinu požadované částky.

DVTV plánuje rovněž personální posílení. "Abychom mohli vytvářet nekompromisní a věcně podložený obsah, rozšíříme tým spolupracovníků, ideálně tak dáme šanci mladým novinářům, aby mohli získat praxi v zavedené redakci," uvedla televize. Za vybrané peníze má být k dispozici také archiv podcastů, tedy zvukových záznamů, rozhovorů a debat a jejich přepisy. "Můžete si nás i předplatit. Staňte se koncesionářem první webové televize veřejné služby," uvedli moderátoři v průvodním videu.

Za odstupňované finanční příspěvky DVTV nabízí možnost setkat se s moderátory pořadu, nebo být kameramanem pořadu či roční předplatné přímých přenosů rozhovorů.

Aktualizováno o upřesnění informace o vybrané částce za prvních 24 hodin.